Hossz és dimenzionális mérőeszköz kalibrálás

A hossz és dimenzionális mérőeszközök számos iparágban játszanak kiemelten fontos szerepet. Ahhoz, hogy magabiztosan és pontosan tudjunk mérni fontos, hogy ismerjük a használt mérőeszközök mérőképességét. Ebben segít a hossz és dimenzionális mérőeszköz kalibrálás szolgáltatásunk, ami a leggyakrabban alkalmazott hosszmérő eszközök kalibrálását foglalja magába. A rendszeresen végzett kalibrálás segít elkerülni a termékvisszahívásokat és az esetleges üzemi leállásokat.

Mi az a hossz kalibrálás?

A hossz és dimenzionális mérőeszköz kalibrálása során egy technikus az erre szakosodott laboratóriumban megvizsgálja az adott eszköz pontosságát egy nemzeti etalonra visszavezethető etalon használatával. A technikus különböző vizsgálatokat végez, aminek eredményéül kiderül az adott mérőeszközről, hogy milyen mérőképességgel rendelkezik.

A leggyakrabban előforduló mérőeszközök:

mélységmérő kalibrálás
magasságmérő kalibrálás
mérőszalag, mérővonalzó kalibrálás
mérőóra kalibrálás (analóg, digitális)
szögmérő kalibrálás (pl. derékszög kalibrálás)
vastagságmérő kalirálás
mikrométer kalibrálás
tolómérő kalibrálás
stb.

A kalibráció végeztével a laboratórium kiállítja a hivatalos kalibrálási bizonyítványt, amely tartalmaz minden fontos információt a méréssel kapcsolatban.

Mikor és milyen gyakran kell az hosszmérő eszközöket kalibrálni?

Általános tévhit, hogy a hossz és dimenzionális mérőeszközöket évente kell kalibrálni. Az igazság valójában ennél sokkal komplexebb.

Az, hogy milyen gyakran kell egy mérőeszközt kalibrálni, elsődlegesen a felhasználás módjától és intenzitásától függ. Továbbá mindig meg kell határozni a felhasználó „tűréshatárát” – magyarán mekkora hiba ”fér bele” a napi működésbe.

Mindenekelőtt fontos kalibrációt végezni az első üzembe helyezés előtt. Ezt követően pedig ún. kockázatelemzéssel kell meghatározni a kalibrációk gyakoriságát. Pl. ha sűrű használat mellett nagy kockázat rejlik az esetleges fals értékek hosszú távú fennállásában, akkor gyakrabban kell kalibrációt végezni.

Hol és ki végezhet hossz kalibrálást?

Akármilyen hossz és dimenzionális mérőeszköz kalibrálásról beszélünk, azt csak és kizárólag az NAH által megfelelőnek ítélt szervezet végezheti, akkreditált laborban vagy nagyobb méretű eszközök esetén helyszínen, megfelelő képesítéssel rendelkező technikusok közreműködésével.

Meomex Méréstechnika Kft. saját akkreditált laboratóriumai lehetővé teszik számunkra, hogy a piacon elérhető legjobb árakon („nagyker árakon”) tudjunk vállalni hossz kalibrálást ügyfeleinknek.

Hossz kalibrálás árak

Garantáljuk Önnek a hazai kalibrálási piac legalacsonyabb árait, a maximális elégedettség, gyors átfutási idő és precíz mérések mellett.

Az hossz kalibrálás árai függnek a mérőeszköz típusától, a helyszíntől és számos más egyéb tényezőtől is. Emiatt kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken vagy a kapcsolat menüponton keresztül elérhető űrlap kitöltésével, hogy Önnek is tűpontos árajánlatot tudjunk küldeni!