Mikrométer kalibrálás

A különböző mikrométereket számos iparág használja napi rendszerességgel. Kiválóan alkalmasak átmérő, mélység vagy kis mélységű vágások/furatok mérésére. A gyakori mikrométer kalibrálás segít elkerülni a hibásan gyártott termékeket, a megnövekedett költségeket és az esetleges megfelelőségi előírások elmulasztása miatti szankciókat. Legismertebb típusai a külső mikrométer, belső mikrométer, pontmikrométer vagy furatmérő mikrométer.

A mikrométer kalibrálás menete

A mikrométer kalibrálása során egy technikus az erre szakosodott laboratóriumban megvizsgálja az adott eszköz pontosságát egy nemzeti etalonra visszavezethető etalon használatával. A technikus különböző teszteket és méréseket végez: ha zárt állapotban van a mikrométer, a kijelzőnek 0-át kell mutatnia (digitális kijelzővel ellátott mikrométer esetében); ismert távolság/mélység használata esetén meg kell jelennie a kijelzőn egy értéknek, ami a meghatározott tűréshatáron belül helyezkedik el; stb.

A kalibráció végeztével a laboratórium kiállítja a hivatalos kalibrálási bizonyítványt, amely tartalmaz minden fontos információt a méréssel kapcsolatban.

Mikor és milyen gyakran kell a mikrométert kalibrálni?

Általános tévhit, hogy a mikrométert meghatározott időnként kell kalibrálni (pl. havonta). Az igazság valójában ennél sokkal komplexebb.

Az, hogy milyen gyakran kell egy mikrométert kalibrálni, elsődlegesen a felhasználás módjától és intenzitásától függ. Továbbá mindig meg kell határozni a felhasználó „tűréshatárát” – magyarán mekkora hiba ”fér bele” a napi működésbe.

Mindenekelőtt fontos kalibrációt végezni az első üzembe helyezés előtt. Ezt követően pedig ún. kockázatelemzéssel kell meghatározni a kalibrációk gyakoriságát. Pl. ha sűrű használat mellett nagy kockázat rejlik az esetleges fals értékek hosszú távú fennállásában, akkor gyakrabban kell kalibrációt végezni.

Hol és ki végezhet mikorméter kalibrálást?

Akár külső, belső, pont vagy furatmérő mikrométer kalibrálásról beszélünk, azt csak és kizárólag az NAH által megfelelőnek ítélt szervezet végezheti, akkreditált laborban, megfelelő képesítéssel rendelkező technikusok közreműködésével.

A Meomex Méréstechnika Kft. saját akkreditált laboratóriumai lehetővé teszik számunkra, hogy a piacon elérhető legjobb árakon („nagyker árakon”) tudjunk vállalni mikrométer kalibrálást ügyfeleinknek.

Mikrométer kalibrálás árak

Garantáljuk Önnek a hazai kalibrálási piac legalacsonyabb árait, a maximális elégedettség, gyors átfutási idő és precíz mérések mellett.

A mikrométer kalibrálás árai függnek az eszköz típusától, annak mennyiségétől és számos más egyéb tényezőtől is. Emiatt kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken vagy a kapcsolat menüponton keresztül elérhető űrlap kitöltésével, hogy Önnek is tűpontos árajánlatot tudjunk küldeni! Országon belül vállaljuk a mérőeszközök oda-vissza szállítását saját sofőrrel díjmentesen!