Nyomatékkulcs kalibrálás

Nyomatékkulcsokat, nyomatékcsavarhúzókat vagy nyomatékhatárolókat számos iparág használ a mindennapi teendőik ellátásához. Míg a kis nyomatékú kulcsok elsődlegesen az autóiparban használatosak, addig a nagy nyomatékú társaik (akár több ezer Nm) inkább az atomiparban és a repülőgépgyártásban kapnak nagyobb szerepet. A nyomatékkulcsok kalibrálása elengedhetetlen a gyártási folyamatok állandóságának biztosításához és az esetleges termékvisszahívások elkerüléséhez.

Mi az a nyomatékkulcs kalibrálás?

A nyomatékkulcs kalibrálása során egy technikus az erre szakosodott laboratóriumban megvizsgálja az adott eszköz pontosságát egy nemzeti etalonra visszavezethető etalon használatával. A technikus legtöbbször egy speciális eszközzel (nyomatékmérő) teszteli a nyomatékkulcs pontosságát. Az eredmény mindig három kimenetelű lehet:

A mért értékek a meghatározott hibahatáron belül helyezkednek el = Megfelelő
A mért értékek kívül esnek a bizonytalansággal növelt hibahatáron = Nem megfelelő
Az eszköz sérült vagy a használatot befolyásoló hibával rendelkezik = Nem minősíthető

Megfelelő minősítés esetén a laboratórium kiállítja a hivatalos kalibrálási bizonyítványt, amely tartalmaz minden fontos információt a méréssel kapcsolatban.

Mikor és milyen gyakran kell a nyomatékkulcsokat kalibrálni?

Függetlenül attól, hogy hidraulikus, elektronikus, digitális vagy „click” nyomatékkulcsról van szó, évente legalább egyszer vagy 5000 ciklus után kalibrálni kell (amelyik hamarabb bekövetkezik), az ISO 6789 szabvány szerint.

Természetesen a felhasználás módja és intenzitása vagy a számított kockázat mértéke indokolttá teheti a gyakoribb nyomatékkulcs kalibrálást, így a felhasználó kisebb újra-kalibrálási intervallumot is megválaszthat.

Hol és ki végezhet nyomatékkulcs kalibrálást?

Akár hidraulikus, elektronikus, digitális vagy „click” nyomatékkulcs kalibrálásról beszélünk, azt csak és kizárólag az NAH által megfelelőnek ítélt szervezet végezheti, akkreditált laborban, megfelelő képesítéssel rendelkező technikusok közreműködésével.

A Meomex Méréstechnika Kft. számos ilyen akkreditált laboratóriummal áll kapcsolatban, ami lehetővé teszi számunkra, hogy a piacon elérhető legjobb árakon („nagyker árakon”) tudjunk vállalni nyomatékkulcs kalibrálást ügyfeleinknek.

Nyomatékkulcs kalibrálás árak

Garantáljuk Önnek a hazai kalibrálási piac legalacsonyabb árait, a maximális elégedettség, gyors átfutási idő és precíz mérések mellett.

A nyomatékkulcs kalibrálás árai függnek az eszköz típusától, mennyiségétől és számos más egyéb tényezőtől is. Emiatt kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken vagy a kapcsolat menüponton keresztül elérhető űrlap kitöltésével, hogy Önnek is tűpontos árajánlatot tudjunk küldeni! Országon belül vállaljuk a nyomatékkulcsok oda-vissza szállítását saját sofőrrel díjmentesen!