Villamos mennyiségek kalibrálás

A villamos mennyiségek kalibrálása, avagy az elektromos mérőeszközök kalibrálása az egyik legszerteágazóbb szolgáltatásunk. A XXI. századi élet gyakorlatilag elképzelhetetlen okostelefonok, autók, internet vagy a legtöbb villamos energiával működő eszköz nélkül. Mire ezek az eszközök eljutnak a végfelhasználóhoz, akár több ezer teszten és mérésen is átesnek: villamos mennyiségeket mérő műszerekkel vizsgálják gyártás közben és után is. Emiatt kiemelten fontos, hogy a villamos mennyiségek kalibrálása rendszeres időközönként történjen.

Hogyan zajlik a villamos mennyiségek kalibrálása?

A villamos mennyiségek kalibrálása (elektromos mérőeszközök kalibrálása) során egy technikus az erre szakosodott laboratóriumban megvizsgálja az adott eszköz pontosságát valamilyen villamos mennyiségre vonatkozóan. Például:

áram
ellenállás
feszültség
teljesítmény
frekvencia
kapacitás
stb.

A kalibrálás mindig egy nemzeti etalonra visszavezethető etalon használatával történik. A technikus különböző teszteket végez, ami után kiállításra kerül a hivatalos kalibrálási bizonyítvány. Ez tartalmaz minden fontos információt a méréssel kapcsolatban.

Mikor és milyen gyakran kell a villamos mennyiségeket mérő műszereket kalibrálni?

Általános tévhit, hogy az elektromos mérőeszközöket évente kell kalibrálni. Az igazság valójában ennél sokkal komplexebb.

Az, hogy milyen gyakran kell egy elektromos mérőeszközt kalibrálni, elsődlegesen a felhasználás módjától és intenzitásától függ. Továbbá mindig meg kell határozni a felhasználó „tűréshatárát” – magyarán mekkora hiba ”fér bele” a napi működésbe.

Mindenekelőtt fontos kalibrációt végezni az első üzembe helyezés előtt. Ezt követően pedig ún. kockázatelemzéssel kell meghatározni a kalibrációk gyakoriságát. Pl. ha sűrű használat mellett nagy kockázat rejlik az esetleges fals értékek hosszú távú fennállásában, akkor gyakrabban kell kalibrációt végezni.

Hol és ki végezheti a villamos mennyiségek kalibrálást?

Akármilyen elektromos mérőeszköz kalibrálásról is van szó, azt csak és kizárólag az NAH által megfelelőnek ítélt szervezet végezheti, akkreditált laborban, megfelelő képesítéssel rendelkező technikusok közreműködésével.

A Meomex Méréstechnika Kft. saját akkreditált laboratóriumai lehetővé teszik számunkra, hogy a piacon elérhető legjobb árakon („nagyker árakon”) tudjunk vállalni villamos mennyiség kalibrálást ügyfeleinknek.

Villamos mennyiség kalibrálás árak

Garantáljuk Önnek a hazai kalibrálási piac legalacsonyabb árait, a maximális elégedettség, gyors átfutási idő és precíz mérések mellett.

Az elektromos mérőeszköz kalibrálás árai függnek az eszköz típusától, azok számától és számos más egyéb tényezőtől is. Emiatt kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken vagy a kapcsolat menüponton keresztül elérhető űrlap kitöltésével, hogy Önnek is tűpontos árajánlatot tudjunk küldeni! Országon belül vállaljuk a mérőeszközök oda-vissza szállítását saját sofőrrel díjmentesen!